Auto zonder apk verkopen

Als je een auto verkoopt, is het over het algemeen het beste om nog gauw een APK uit te laten voeren, dat maakt hem beter verkoopbaar en dat kun je merken in de opbrengst van de auto. Maar soms moeten er allerlei reparaties uitgevoerd worden voor de auto door de APK kan komen. Die reparaties kunnen wel meer kosten dan dat de auto waard is, wat ook de voornaamste reden was, dat je de auto in de verkoop zette.
Maar ja, hoe verkoop je een auto dan? Je bent verplicht om bekende gebreken te melden. Maar iemand die zelf de auto goed op zou kunnen knappen, wil er misschien toch nog wel wat voor bieden.
Hetzelfde geldt voor een garagebedrijf, dat natuurlijk ook prima de auto op kan knappen. Of een bedrijf met de juiste connecties om de auto, of onderdelen ervan, door te kunnen verkopen.
Zo’n verkoop zal je toch wel wat opleveren. Natuurlijk niet zoveel als dat je zou krijgen als je auto probleemloos door de APK zou komen, maar meer dan je anders zou ontvangen.
En als je de auto aan een RDW erkend bedrijf verkoopt, ontvang je gelijk met het laten ophalen van de auto ook het vrijwaringsbewijs. Dan ben je meteen van alles af, en je hebt een bedrag dat je bij de aankoop van je nieuwe auto kunt gebruiken. Zelfs een auto die behoorlijk veel schade heeft geleden kun je op deze manier nog verkopen.
Wil je hier meer over weten? Op deze website staat hier meer informatie over, maar schroom niet om contact op te nemen als het antwoord op je vraag er niet bij staat.